juf Kris

5A

Ik ben juf Kris en geef les in het vijfde leerjaar. Mijn supercollega juf Daisy en ik proberen het elk jaar opnieuw zo aangenaam en leerrijk mogelijk te maken voor onze kindjes. Eén van onze leukste activiteiten is "sportklassen"! Deze organiseren we dan samen met juf Veerle(6A) en juf Sandrine(6B) en meester Jéremy(leerkracht LO).

Sporten en lol maken gedurende een hele week is dan ons motto! Elk schooljaar kijk ik dus met spanning uit met welke (b)engels ik dit weer allemaal mag beleven.

Na schooltijd heb ik de handen vol met mijn eigen (b)engeltjes. Samen met mijn man David heb ik 2 zoontjes: Thibault en Rémi. We wonen in ons nieuwbouwhuisje hier in Ronse. We proberen samen zo veel mogelijk tijd door te brengen: een uitstapje,wandelen, fietsen, samen spelen, lezen en knutselen. Elk jaar trekken we er ook samen op uit met de wagen. Dan huren we een huisje in het zuiden van Frankrijk en genieten we met volle teugen gedurende 14 dagen.

Veder hou ik ook nog van lezen, tetteren met mijn zus (juf Veerle).

Lekker gaan eten, spelen met de kindjes, uitstapjes maken, lezen als er nog tijd rest, filmpje kijken, zijn mijn voornaamste hobby’s.

Echt sporten doe ik niet. Ik zou wel willen, maar ik vind er de tijd niet voor. Wel ga ik passief voetbal kijken van Thibault en supporteren. Sinds kort doe ik yoga. Hier kan ik mij lekker ontspannen en heb ik even tijd voor mezelf. In de zomer hou ik er ook van om te gaan fietsen.

Als kind wou ik steeds stewardess of tolk worden, maar door regelmatig in mijn mama haar klasje te vertoeven en schriftjes in te kijken die zij zat te verbeteren, kreeg ik de onderwijsmicrobe te pakken. Het geeft zo een fantastisch gevoel om kinderen zowel cognitief als  psychomotorisch dingen te leren. Je krijgt onvoorwaardelijk veel liefde terug en je bent de hele dag actief bezig en nooit alleen. Ook later blijven ze je aanspreken en kenen. Het is een job met veel variatie die je echt jong houdt. Je blijft hip en je bent ook steeds op de hoogte van alle nieuwigheden. Nog elke dag leer ik bij, ook van de kinderen, want die zijn nog zo inventief, spontaan en ongeremd. Kortom ik ben heel blij met mijn job. Ik ga alle dagen met plezier naar mijn werk! Ook het sociale contact met het hele schoolteam zou ik niet willen missen.