Juf Gertje

4B

Ik ben juf Gertje en ik geef les in het vierde leerjaar B. Samen met mijn collega juf Emilie maken we er ook dit jaar een leerrijk en creatief jaar van waarbij we elkaar gaandeweg beter leren kennen. Het vierde leerjaar gaat elk jaar op ‘Zeeklassen’ naar Oostende. We kijken er nu al enorm naar uit om het schooljaar in juni aan de zee op een toffe manier af te sluiten!
Ik ben afgestudeerd als leerkracht Engels-Latijn (voor het middelbaar onderwijs) zo’n 6-tal jaar geleden maar ik besloot om de opleiding ‘lager onderwijs’ bij te studeren omdat ik telkens weer geboeid werd door hun fantasie en vooral door hun enthousiasme. Ik kan dan ook niet wachten om met mijn 22 leerlingen héél veel bij te leren dit jaar! Ik hou er immers van om zowel wiskunde, taal, spelling, WERO als muzische vorming op een boeiende, originele manier over te brengen aan de kinderen en ik vind het hierbij belangrijk om aandacht te hebben voor ieders mogelijkheden en interesses. Daarom vind ik het dan ook belangrijk om tijdens elke les te werken op maat van elke leerlingen door een individuele aanpak (differentiatie) en persoonlijke begeleiding. Daarnaast vind ik het fantastisch om met zo’n jong, enthousiast schoolteam op weg te gaan en van de Decrolyschool een levendige school te maken/blijven houden.
Wanneer de school uit is, hou ik mij heel vaak bezig met het schminken of grimeren van kindjes. Dat komt misschien wel eens van pas op het schoolfeest of tijdens muzische vorming, wie weet!  Daarnaast ga ik vaak lopen en speel ik piano sinds ik 11 jaar was. Mijn woonplaats is in Waregem, dus eventjes rijden naar Ronse maar ik kom met veel enthousiasme dat eindje naar de school om elke dag weer het beste van mezelf te geven en de wereld te ontdekken met de 22 leerlingen uit 4B (onze heuse minionklas!).
We maken er dus samen een superfantastisch topjaar van!